Dasku za rezanje koristimo svi. Upravo zbog toga jako dobro znamo koliko je teško u potpunosti očistiti takvu drvenu radnu površinu. Udubljenja od noža savršeno su skupljalište bakterija, a ružne mrlje od povrća i voća gotovo je nemoguće očistiti. No, postoji rješenje i to efikasno, brzo i jeftino.
Sastojci:
- 2 kašike octa
 - 1 šalica mlake vode
 - 1 limun
 - 2 kašike morske soli
 - maslinovo ulje
 - 2 krpe
 
Upotreba:
- Pomiješajte ocat i vodu i jedan dio krpe umočite u mješavinu te njom dobro istrljajte i prebrišite dasku.
 - Limun prerežite na pola. Jednu polovinu umočite u sol i njom dobro istrljajte dasku zadržavajući se na udubljenjima od noža. Umočite limun u sol nekoliko puta kako bi djelovala kao piling za drvo.
 - Dasku isperite vodom i osušite krpom.
 - Drugu polovinu krpe umočite u ulje te kružnim pokretima istrljajte dasku i na kraju višak ulja prebrišite suhom krpom. Ulje će poslužiti kao impregnacija koja štiti drvo od vode
 
